Advocaat bevestigt: "Dit zijn mijn laatste twee wedstrijden"

8 november 2017, 18:34   Bijgewerkt: 8 november 2017, 20:33

De oefenwedstrijden van het Nederlands elftal tegen Schotland en Roemenië worden de laatste wedstrijden van Dick Advocaat als bondscoach van Oranje. Dat heeft de trainer bij aankomst in Aberdeen bevestigd aan de Schotse media.

Sinds de laatste kwalificatiewedstrijd tegen Zweden wordt al gespeculeerd over een vertrek van Advocaat bij het Nederlands elftal, maar het hoge woord lijkt er nu uit te zijn. "Dit zijn mijn laatste twee wedstrijden, daarna stop ik bij het Nederlands elftal", laat Advocaat volgens de NOS weten aan de Schotse media bij aankomst in Aberdeen.

Tegenover de Nederlandse pers wilde Advocaat nog geen duidelijkheid geven. "Ik heb het toch nog niet gezegd? Dan kunnen de clubs daar ook nog niet op reageren. Laten we eerst deze twee wedstrijden maar bekijken en dan zien we wel wat er op mijn pad komt", reageert hij. Ook wilde hij niets zeggen over zijn eventuele opvolger. "Dat lijkt me niet verstandig."

Het contract van de 70-jarige Advocaat loopt nog door tot 1 december 2017. Eerder liet hij weten een verlenging niet bij voorbaat uit te sluiten, maar daar lijkt het dus niet van te komen. Daarmee lijkt de weg vrij te zijn voor Ronald Koeman, die wordt genoemd als voornaamste kandidaat-bondscoach.

Advocaat werd eind vorig seizoen aangesteld als bondscoach nadat Danny Blind werd ontslagen. Vier overwinningen in de kwalificatiereeks bleken echter niet genoeg om Oranje alsnog naar het WK te loodsen. Zijn assistenten Ruud Gullit en Fred Grim maakten eerder al bekend te gaan stoppen bij een vertrek van Advocaat.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen