Keizer dubt over middenveld: "Liefst een vaste basis"

8 november 2017, 17:52

Marcel Keizer heeft bij Ajax de beschikking over veel goede middenvelders. De trainer van de Amsterdammers erkent dan ook dat het een lastige opgave is om voor elke wedstrijd een besluit te nemen. Mede omdat het zo dicht bij elkaar ligt, heeft Keizer nog geen vaste formatie gevonden.

"Je moet er met de staf heel goed over nadenken wie er gaat spelen. Er zijn zes goede middenvelders die kunnen spelen. Daar hebben we wel eens een stevige discussie over", aldus Keizer tegenover Ajax TV. De trainer is nog op zoek naar een vaste basiself en verwacht daarbij veel van zijn middenvelders. "Wij moeten altijd de tegenstander stuk kunnen spelen. Dan heb je gewoon een middenveld nodig dat creatief is, loopacties in de diepte heeft en scorend vermogen. Er wordt veel gevraagd."

Tegen FC Utrecht kreeg Siem de Jong de voorkeur boven Donny van de Beek. "Siem is een speler die iets meer aanvallend is ingesteld. Het zijn allebei goede spelers en de keuze is moeilijk. Je wilt ook kijken wat het beste past. Maar dat geldt ook voor de andere spelers", legt Keizer zijn luxeprobleem uit. "We willen wel het liefst naar een vaste basis toe. We zijn er nog lang niet klaar mee. De ene wedstrijd heb je meer creativiteit nodig en in de andere wedstrijd meer diepte-loopacties."

Met zoveel kandidaten voor dezelfde positie, moet Keizer regelmatig spelers teleurstellen. "Maar ik hoef ze niet tevreden houden. Je moet gewoon ontzettend je best doen om bij Ajax in de basis te staan. Daarin moet je ook duidelijk zijn. Maar ik kan me voorstellen dat ze niet altijd tevreden zullen zijn", besluit de trainer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen