Voetbalspoorboekje: Nederland oefent, interview Hoogma

9 november 2017, 07:00

Deze week introduceert FCUpdate.nl een nieuwe rubriek, die luistert naar de naam 'voetbalspoorboekje'. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen en welke duels er op het programma staan. FCUpdate.nl geeft je het spoorboekje van donderdag 9 november: wat kun je verwachten?

Nieuws

– Wie staat er in de spits bij Oranje?

Het belangrijkste evenement van deze donderdag is uiteraard de oefenwedstrijd die het Nederlands elftal gaat spelen in en tegen Schotland. Belangrijk vraagstuk is wie er in de spits zal staan bij Oranje, nu Jürgen Locadia, Vincent Janssen en Bas Dost allemaal absent zijn.

– Wat besluit Dick Advocaat?

Hoewel Dick Advocaat pas na de oefenwedstrijd tegen Roemenië bekend wil maken of hij vertrekt bij het Nederlands elftal, lijkt de bondscoach al wel met hints te strooien. Tegen de Schotse media zei hij 'bezig te zijn met zijn laatste wedstrijden bij Oranje'. Tegenover de Nederlandse pers ontkende hij die uitspraken weer. Wat heeft hij na het duel met Schotland te zeggen?

Special

Wedstrijden

VfL Wolfsburg – FC Twente (13:00 uur)

Het FC Twente van Gertjan Verbeek gebruikt de interlandperiode om een oefenwedstrijd te spelen en te wennen aan de speelwijze van de nieuwbakken coach. De Tukkers kruisen de degens met VfL Wolfsburg, waar Jeffrey Bruma en Paul Verhaegh onder contract staan. Riechedly Bazoer is er niet bij omdat hij op pad is met Jong Oranje. 

Werder Bremen – sc Heerenveen (17:00 uur)

Ook sc Heerenveen komt in actie tegen een Duitse club. De Friezen nemen het op tegen Werder Bremen in Aurich, dat in tegenstelling tot eerdere berichten waarin Leer stond vermeld. Werder staat voorlaatste in de Bundesliga. 

Diverse oefeninterlands

Er staan meerdere oefenpotjes op de rol op deze donderdag. Roemenië neemt het op tegen Turkije, Luxemburg speelt tegen Hongarije en Finland kruist de degens met Estland. En uiteraard de friendly van Oranje op bezoek in Schotland.

{image[321583][right-half][]}Twee WK-kwalificatieduels

In Europa worden er ook nog twee WK-kwalificatieduels gespeeld en beide potten beginnen om 20.45 uur. Noord-Ierland en Zwitserland treffen elkaar, terwijl ook Kroatië en Griekenland de strijd aan gaan. Wie zet de eerste stap richting Rusland?

Voetbal op tv

20:05 uur: Schotland tegen Nederland, SBS6 – voorbeschouwing en verslag van de oefeninterland tussen Schotland en Nederland.

20:35 uur: WK 2018 Kwalificatie, Ziggo Sport – beelden van de twee Europese WK-kwalificatieduels.

23:00 uur: MOTD, The Premier League show, BBC One – show over de Engelse Premier League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen