Kalou voor cruciaal kwalificatieduel: "Druk ligt bij Marokko"

8 november 2017, 14:18

In de Afrikaanse WK-kwalificatie vallen er komend weekend belangrijke beslissingen. Ook Marokko en Ivoorkust weten na dit weekend waar ze aan toe zijn, de twee landen strijden in een rechtstreeks duel om een ticket voor het toernooi. Volgens Salomon Kalou ligt de druk bij Marokko.

Ivoorkust heeft in de poule een achterstand van een punt en moet dus winnen om naar het WK te gaan. "Wij spelen thuis en alleen de winst telt. Dus we zullen vol gas beginnen en proberen zo snel mogelijk te scoren om hen te intimideren", spreekt Kalou tegen de NOS. Kalou weet dat Marokko op het WK van 1998 voor het laatst present was. "Zij hebben zich al heel lang niet meer geplaatst voor het WK. Wij waren er de afgelopen drie toernooien wél bij, dus het is niet nodig om onszelf druk op te leggen. Als wij winnen, dan gaan wij naar het WK. Dus de druk ligt bij Marokko."

Toch ligt er veel druk op Ivoorkust, dat aan een remise niet genoeg heeft. "Maar in het voetbal gaat het om het moment", stelt Hertha BSC-speler Kalou. "Als wij zaterdag het veld opstappen met veel strijdlust en er echt als team voor gaan, zullen we een goede wedstrijd spelen. Mocht het dan onverhoopt mislukken, moeten we in ieder geval het gevoel hebben dat we alles gegeven hebben."

Ivoorkust en Marokko treffen elkaar zaterdag om 18.30 uur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen