[ITALIË] Mancini klaar voor bondscoachschap, Mertens wil scoren

8 november 2017, 13:58   Bijgewerkt: 8 november 2017, 14:04

Niet alleen in de Eredivisie en Jupiler League gebeurt er veel op de velden, ook in het buitenland is er genoeg nieuws te vinden. FCUpdate zet het belangrijkste nieuws uit Italië op een rijtje:

- Mertens wil topscorer allertijden worden

Aanvaller Dries Mertens wil gaan proberen om de all-time topscorer te worden van Napoli. Hij staat momenteel op tachtig gemaakte treffers, terwijl lijstaanvoerder Diego Maradona er 115 heeft. De Belg heeft aangegeven dat hij het record graag wil breken. (Persconferentie)

João Mário wil meer speeltijd bij Inter

De Portugese middenvelder João Mário is niet tevreden met zijn speeltijd bij Internazionale. De man die voor veertig miljoen euro werd overgenomen van Sporting Lissabon moet veelal genoegen nemen met invalbeurten en bleef de laatste twee duels zelfs op de bank. "Ik zal meer moeten spelen, maar daar maak ik me nog geen zorgen over." (Persconferentie)

{image[307449][right-half][]}- Mancini klaar voor bondscoachschap

Roberto Mancini is klaar om de nationale ploeg van Italië onder zijn hoede te hebben. "Voor elke Italiaanse coach is dat een droom. Voor mij zou het dan ook een eer zijn", aldus de 52-jarige trainer, die overigens verwacht dat Italië zich voor het WK 2018 in Rusland gaat plaatsen. (Premium Sports)

- Florenzi vindt dat Italië naar het WK moet

Met de wedstrijd tegen Zweden in het vooruitzicht vindt Alessandro Florenzi dat Italië zich moet plaatsen voor het WK. Toch weet hij dat het niet makkelijk wordt. "Zweden is erg fysiek, compact en ze bwegen als een. Daarnaast schakelden ze Nederland uit. Toch moeten wij het uiteindelijk redden." (Persconferentie)

- Pirlo kan terugkeren bij Juventus

Middenvelder Andrea Pirlo kondigde maandag zijn afschied als profvoetballer aan. De Juventus-legende heeft inmiddels alweer de kans om terug te keren in Italië. De Oude Dame ziet hem namelijk graag in een rol als ambassadeur van de club. Ook kan hij een functie vervullen bij de nationale ploeg van Italië. (La Repubblica)

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen