Rutten hekelt KNVB: "Totaal niet geïnteresseerd in winnen"

8 november 2017, 08:25

Fred Rutten volgt het Nederlandse voetbal nog altijd op de voet en heeft een duidelijke mening over wat er beter moet in ons land. De ervaren trainer stelt dat Nederland een 'zesjescultuur' heeft ontwikkeld en dat de KNVB niet bezig is met het kneden van winnaars.

Rutten vindt dat er geen sprake is van een echt topsportklimaat in de voetballerij. "We hanteren hier een bepaalde norm, maar als we daar niet in de buurt komen, verlagen we die norm gewoon. Dan komen we wel in de buurt", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Bij de jeugd willen we nu zelfs wedstrijden spelen zonder een uitslag te noteren, we willen ook geen ranglijst meer bijhouden. Ongelooflijk wat mij betreft. Jochies moeten willen winnen, spelen om te winnen. Dat is cruciaal. Het plan heet Winnaars van Morgen, maar in eerste instantie zijn we blijkbaar totaal niet geïnteresseerd in winnen."

Volgens Rutten is de opleiding in Nederland niet goed genoeg."Toptalenten zou je met 16 jaar al in de beloften moeten laten spelen. Hier modderen we met die elftallen maar wat aan, soms spelen ze vijf weken niet. Talenten blijven ook maar veilig in de competitie voor spelers onder 19 jaar spelen. Leeftijdsgrenzen moet je juist verleggen, ook dat heeft de spitsen uit het verleden sneller naar de top gebracht."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen