Gudde: "Buitenlandse bondscoach volstrekt bespreekbaar"

7 november 2017, 18:48

Eric Gudde, die vandaag (dinsdag) zijn eerste werkdag als algemeen directeur van de KNVB had, staat open voor een buitenlandse bondscoach dan wel technisch directeur voor Oranje. "Dat vind ik volstrekt bespreekbaar", zegt de oud-directeur van Feyenoord tegen het ANP.

Het is echter niet zo dat Gudde een voorkeur heeft voor een buitenlander. Nederlandse kandidaten sluit hij zeker niet uit. "Er zijn ook genoeg Nederlandse coaches die de invloeden van het buitenland heel goed kennen", legt hij uit. Gudde gebruikt de komende maanden om te inventariseren. Daarom weet hij nog niet op welke termijn hij een nieuwe bondscoach of technisch directeur wil aanstellen.

"Het gaat erom de beste mensen op deze plek te krijgen. Dat is belangrijker dan me nu op een bepaalde tijd vast te pinnen. Dat het iets is dat we heel snel gaan oppikken lijkt me duidelijk", vervolgt Gudde. Hij vindt het logisch om eerst een technisch directeur te halen, die samen met hem het proces voortzet.

Gudde formuleerde bij zijn presentatie in Zeist vier prioriteiten:

1. Oranje en de toekomst;

2. Verhoudingen tussen bond en clubs;

3. Verhoudingen tussen profs en amateurs;

4. Verbeteren interne organisatie.

Volgens Gudde wordt het voor Nederland best lastig om weer een grote speler op mondiaal voetbalniveau te worden, maar hij weet dat het wel kan. "De externe factoren zitten niet mee. Kijk bijvoorbeeld naar het grote geld. We moeten ons daar echter niet achter verschuilen. IJsland heeft zich ook voor het WK geplaatst", besluit hij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen