Gattuso over Pirlo en zichzelf: "Verwar Nutella niet met poep"

7 november 2017, 18:22

Als hij Andrea Pirlo naast zich zag spelen op het middenveld, dan kreeg Gennaro Gattuso het gevoel dat hij beter een ander beroep had kunnen kiezen. De twee Italianen speelden jarenlang samen bij AC Milan en de nationale (jeugd)selectie van Italië. Daarbij was het altijd zo dat Gattuso het harde werk deed en Pirlo het creatieve.

Op de vraag van Radio 24 of Gattuso van Pirlo een betere speler heeft gemaakt, antwoordt de eerste: "Praat geen onzin. Je moet Nutella en poep niet met elkaar verwarren. Als ik hem zag voetballen, dacht ik dat ik beter een ander beroep kon kiezen. Er is niemand die dat beter weet dan ik, aangezien ik vanaf Italië onder 15 met hem heb samengespeeld."

"Het ging niet alleen om zijn kwaliteit; hij was een dier dat duizend meter aflegde. Hij was atletisch goed, daarom heeft hij tot zijn 38ste kunnen voetballen", vervolgt Gattuso. "Als je de nationale jeugdteams meetelt, dan heb ik ongeveer twintig jaar met hem samengespeeld. Als ik het moeilijk had, gaf ik de bal gewoon aan hem. Ik voelde me altijd zeker naast hem. Ik wist wat me te doen stond en hij deed de rest. Hij heeft mij meer geholpen dan ik hem."

Pirlo speelde afgelopen weekend zijn laatste wedstrijd als profvoetballer. Gattuso is al een tijdje gestopt. Hij is tegenwoordig beloftencoach bij AC Milan.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen