Strootman niet bezig met aanvoerderschap na vertrek Robben

7 november 2017, 15:13

Met het afscheid van Arjen Robben is de aanvoerder van het Nederlands elftal ook vertrokken. Dus moet er een nieuwe captain komen, maar daar is Kevin Strootman nog niet mee bezig. "Nee, dat speelt geen enkele rol", aldus de middenvelder, die eerder al eens de band droeg.

Het is volgens de speler van AS Roma afhankelijk wie er gaan spelen tegen Schotland en Roemenië wie de aanvoerder zal zijn. "En dat is in oefenwedstrijden altijd de vraag", aldus Strootman tegenover RTV Rijnmond. Dat Oranje alleen nog oefenpotjes speelt, werkt voor hem overigens niet minder motiverend.

"Natuurlijk mis je een bepaalde druk, dat is jammer. Liever hadden we de druk wel gevoeld, omdat we dan play-offs speelden. Maar dat ligt aan onszelf. We hebben er zelf voor gezorgd dat we alleen oefenwedstrijden spelen. Toch moeten we door. Deze duels kunnen voor de ranking nog belangrijk zijn."

De voormalig PSV'er is in tegenstelling tot ploeggenoot Rick Karsdorp wel bij het Nederlands elftal. De rechtsback scheurde in zijn eerste duel zijn kruisband af, iets dat Strootman eerder ook overkwam. "Je probeert een steun te zijn voor hem, maar uiteindelijk moet hij het zelf doen. Je moet hard trainen in de gym en thuis. Dat komt bij hem wel goed. Hij gaat nog heel veel wedstrijden spelen voor AS Roma."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen