Luuk de Jong bij Oranje na afmeldingen Locadia en Dost

6 november 2017, 13:19   Bijgewerkt: 6 november 2017, 14:29

Jürgen Locadia en Bas Dost hebben zich geblesseerd afgemeld voor Oranje. Locadia heeft te veel last van een enkelblessure en in overleg met KNVB-arts Edwin Goedhart is er besloten dat het niet verstandig is om in actie te komen bij het Nederlands elftal. Dost kampt met een hamstringblessure. Dick Advocaat voegt daarom Luuk de Jong aan de selectie toe.

Locadia liep vorige week een enkelblessure op, maar was op tijd fit voor het duel van PSV met FC Twente. De aanvaller had na de wedstrijd echter toch weer last. "Ik ben vanochtend in Zeist geweest, maar dokter Goedhart heeft geconstateerd dat het niet verstandig is om deze wedstrijden te spelen. Een flinke teleurstelling, want er lagen mogelijkheden voor me. Ik voel me goed en er zijn ook wat anderen geblesseerd. Helaas ben ik dat nu ook", reageert Locadia op de website van PSV. De aanvaller moet daardoor nog altijd wachten op zijn debuut in Oranje. Hij werd eerder al wel opgeroepen, maar tot speelminuten kwam het nog niet.

Dost liep zijn hamstringblessure op tijdens het duel van Sporting Portugal met Braga. Ondanks dat Sporting-trainer Jorge Jesus na afloop liet weten dat de kwetsuur meeviel, is de spits niet in staat om voor het Nederlands elftal te spelen. Omdat eerder al Vincent Janssen zich afmeldde voor de oefenwedstrijden tegen Schotland en Roemenië is de spoeling voorin dun bij Oranje.

Bondscoach Advocaat heeft daarom Luuk de Jong opgeroepen voor de vriendschappelijke wedstrijden. De Jong speelde op 25 maart zijn laatste interland. De spits heeft het dit seizoen lastig en maakte afgelopen weekend tegen FC Twente pas zijn eerste treffer van het seizoen. Met de afmeldingen van Locadia en Dost komt het totaal afzeggingen op vijf te staan. Eerder al haakten Michel Vorm, Wesley Hoedt en Janssen af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen