Nieuwe shirts voor de nationale ploeg van België en Duitsland

6 november 2017, 10:34   Bijgewerkt: 6 november 2017, 10:44

De nationale ploeg van België gaat spelen in een nieuw shirt. De tricots zijn geïnspireerd door het iconische shirt uit 1984. De kenmerkende details zijn de opvallende grafische prints op borst én het nationale bondslogo in het midden van de borst. Vrijdag 10 november wordt het voor het eerst gedragen door de Belgen, als het in eigen huis tegen Mexico speelt. 

"Het shirt is een moderne interpretatie van het shirt dat in de jaren '80 door de Rode Duivels gedragen werd, met de opvallende grafische print en centraal geplaatst bondslogo", meldt de KBVB. "Voor het shirt is gekozen voor een v-hals. De namen en nummers op het shirt zullen in het geel gedrukt worden. Voor zowel het broekje als de kousen is ook gekozen voor een rode kleur met gele accenten."

Ook Duitsland gaat met een nieuw shirt naar het WK in Rusland, gebasseerd op het succesjaar 1990 waarin die Mannschaft het WK wist te winnen. Wel is er een vernieuwing aangebracht in het shirt van destijds. 

"Voetbal is sinds 1990 moderner en hip geworden, dus wat dat betreft is het ontwerp geslaagd", vindt Thomas Müller op de website van de DFB. Zij zullen komende vrijdag tegen Engeland voor het eerst in de nieuwe shirts spelen. 

Ook Spanje volgde het voorbeeld van de Duitsers en de Belgen:

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen