[SPANJE] Woede om WK-shirt, Zidane steunt Cristiano

7 november 2017, 08:50   Bijgewerkt: 8 november 2017, 20:31

Niet alleen in de Eredivisie en Jupiler League gebeurt er veel op de velden, ook in het buitenland is er genoeg nieuws te vinden. FCUpdate zet het belangrijkste nieuws uit Spanje op een rijtje:

- Woede om WK-shirt

In Spanje is commotie ontstaan over het shirt waarin de nationale ploeg volgend jaar het WK speelt. Volgens shirtsponsor Adidas en de nationale voetbalbond is het een retrotenue; de gele en blauwe streep verwijzen naar het WK 1994. De blauwe streep lijkt echter paars en dat doet men in Spanje denken aan de vlag van de Tweede Spaanse republiek (1931-1939). (Social media)

- Zidane steunt Cristiano en Benzema

Zinédine Zidane is er zeker van dat zijn aanvallers Cristiano Ronaldo en Karim Benzema, die beiden al een flinke tijd droog staan, weer snel gaan scoren. "Daar ben ik van overtuigd. Ronaldo heeft nu een wat andere rol. Hij dribbelt meer en geeft assists", aldus de coach. (Persconferentie)

{image[320918][right-half][]}- Barça beste start

FC Barcelona heeft de beste seizoensstart ooit geëvenaard. Van de elf wedstrijden wonnen de Catalanen onder leiding van Ernesto Valverde tien maal, één keer werd er gelijkgespeeld. De andere twee keren dat dat gebeurde was in 2012/13 (onder Tito Vilanova) en 2013/14 (onder Tata Martino). In het laatste jaar werd Barça echter geen kampioen... (Clubsite)

- Voormalig Atlético-verdediger overleden

Feliciano Rivilla is maandag op 81-jarige leeftijd overleden. De voormalig international van Spanje en verdediger van Alético Madrid was aanwezig bij de eerste prijs die La Roja won: het Europees Kampioenschap in 1964. (Marca)

- Valencia niet bezig met titel

De grote verrassing van de Primera Division is op dit moment Valencia. De huidige nummer twee is echter niet bezig met een kampioenschap, zo vertelt keeper Neto. "We zijn niet bezig met Real Madrid of Barcelona. We werken hard voor hetzelfde doel. Dat is om vooruit te kijken naar mooie dingen. Al wil natuurlijk iedereen in de Champions League spelen." (AS)

{image[320604][left-half][]}- Dembélé mogelijk toch tegen Real Madrid

Een hamstringblessure zou Ousmane Dembélé in elk geval tot januari aan de kant houden, maar de recordaankoop van Barça herstelt beter dan verwacht. Daarom keert hij wellicht eerder terug dan verwacht. Wellicht is hij zelfs fit genoeg om tijdens het treffen met Real Madrid op 22 december zijn debuut te maken. (Marca)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen