Dost scoort en valt uit tijdens heerlijke remise Sporting

5 november 2017, 23:18

In de Portugese Liga Sagres heeft FC Porto na dit weekend een voorsprong van vier punten op Sporting Lissabon. De ploeg van Bas Dost verloor in eigen huis dure punten door in een zeer hectische slotfase uiteindelijk met 2-2 gelijk te spelen tegen Sporting Braga. De Nederlander had nog wel de openingstreffer gemaakt alvorens hij geblesseerd moest afhaken.

In de wetenschap dat FC Porto en Benfica al hadden gewonnen, begon Sporting aan de wedstrijd. Lang had het in een aantrekkelijke wedstrijd met kansen over en weer veel problemen met Sporting Braga. Toch was het uiteindelijk Dost die de wedstrijd open brak. Uit een voorzet vanaf rechts schoot hij de bal in een keer hard in de korte hoek.

Lang kon Dost daarna niet meer door, hij werd van het veld gehaald met naar alle waarschijnlijkheid een spierblessure. Het is nog onduidelijk of hij hierdoor ook de interlands van het Nederlands elftal mist. Eerder op de dag werd al bekend dat zijn collega-aanvaller Vincent Janssen de interlands aan zijn voorbij laat gaan.

Zonder Dost kreeg Sporting Lissabon in een zeer hectische slotfase alsnog de gelijkmaker om de oren. Dyego Sousa schoot raak vanaf elf meter. Een paar minuten later was het Danilo, die met een fraaie uithaal de hoofdstedelingen een verrassende nederlaag toediende. Sporting leek met lege handen achter te blijven, maar in de slotminuut van de blessuretijd tekende Bruno Fernandes vanaf elf meter voor de gelijkmaker.