Chelsea helpt City in een zetel met zege op United

5 november 2017, 19:39

In Engeland is Manchester City de grote winnaar van het weekend geworden. De koploper zag rivaal en naaste achtervolger Manchester United namelijk onderuit gaan op bezoek bij Chelsea. Hierdoor is het gat in de Premier League opgelopen tot acht punten.

Chelsea - Manchester United 1-0

In tegenstelling tot de wedstrijd bij Liverpool een paar weken geleden besloot José Mourinho nu wat meer aanvallende intenties te tonen. Dat leidde al snel tot een prima kopkans voor Marcus Rashford, die net overmikte. Het was de beste mogelijkheid in een openingsfase met redelijk wat doelgevaar een beide kanten. Chelsea was het meest gevaarlijk via Eden Hazard, die David de Gea redding zag brengen op zijn uithaal. 

Uiteindelijk bleef het 0-0 in de eerste helft, maar in de eerste fase na de theepauze sloegen The Blues toe. Álvaro Morata kopte een voorzet van César Azpilicueta en dwong Manchester United om de achtervolging in te zetten. Anthony Martial en Marouane Fellaini werden gebracht, maar Chelsea was gevaarlijk via Tiemoué Bakayoko en Hazard. Uiteindelijk kwam in de slotfase Rashford nog heel dichtbij, maar zijn poging verdween net naast. Ook zag Fellaini zijn kopbal nog knap gekeerd worden door Thibaut Courtois.

Everton - Watford 3-2

Na vijf nederlagen op een rij moest het tij gekeerd worden bij Everton, maar daar leek het lange tijd niet op. Na rust zette voormalig Ajax-target Richarlison de bezoekers op 0-1 en niet veel later pakten de donkere wolken zich pas echt goed samen boven Goodison Park, toen Christian Kabasele de score naar 0-2 tilde. Toch wist de ploeg zich knap te herpakken. Eerst maakte Oumar Niasse de aansluitingstreffer en Dominic Calvert-Lewin trok de stand niet veel later gelijk.

Een hectische slotfase volgde met tijdens het ingaan van de twaalf minuten blessuretijd een strafschop voor Everton, die Leighton Baines feilloos benutte. In de tiende minuut van de extra tijd mocht aan de overzijde Tom Clevery aanleggen van elf meter, maar de oud-speler van Everton schoot de bal naast het doel. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen