Gelukkige Ten Hag: "We hebben hier de rug gerecht"

5 november 2017, 17:33

Waar Ajax hoopte de druk te houden op PSV en Feyenoord nog verder op achterstand te zetten, kreeg het zondag in eigen huis een dreun van FC Utrecht (1-2). In openings- en in de slotfase sloeg de ploeg van Erik ten Hag toe. Dit tot grote tevredenheid van de trainer.

"Met deze overwinning ben ik heel blij. Ook de manier waarop we die behaalden, stond mij heel erg aan. We stonden defensief goed en hebben goed vooruit verdedigd", zei de oefenmeester op de persconferentie. "Er was een fase waarin we het even wat moeilijker hadden, maar uiteindelijk hebben we de rug gerecht en onder de druk van Ajax uitgespeeld. Als we dan uiteindelijk ook met de overwinning weggaan, zit hier een heel gelukkige trainer."

In de aanloop naar het bezoek aan Amsterdam gaf Ten Hag zijn ploeg het vertrouwen. "Ik heb gememoreerd aan de uitslagen die we hebben neergezet tegen Zenit Sint-Petersburg en in de andere Europese duels die we speelden. En gezegd: 'Wij zijn de enige ploeg in Nederland die Europees succes heeft gehad dit seizoen. We kunnen echt wel wat'. De spelers moeten in zichzelf geloven, overtuiging en weerbaarheid hebben. Vanmiddag hebben ze dat op ongelooflijke wijze en goede manier getoond en het tactische plan tot in perfectie omgezet."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen