Dominant City overtuigt ook tijdens zege op Arsenal

5 november 2017, 17:16

Manchester City heeft in eigen huis ook Arsenal aan de zegekar gebonden via een 3-1 overwinning. Het was voor de ploeg van Josep Guardiola alweer de negen overwinning in de Premier League op een rij. De koploper verloor tot dusver alleen punten tijdens de tweede speeldag tegen Everton.

Bij Arsenal werd Francis Coquelin verrassend in het centrum van de verdediger geposteerd. Waarschijnlijk met de gedachte dat hij de beweegelijke Sergio Agüero bij moest benen. De plan mislukte al vroeg, toen de Argentijn al binnen de minuut had kunnen scoren, maar over schoot. City was wel veel sterker in de openingsfase en dat werd na twintig minuten bevestigd door de openingstreffer van Kevin De Bruyne die uitstekend raak schoot. Ook daarna bleef de thuisploeg sterker en de eerste echte mogelijkheid voor Arsenal was er pas op slag van rust via Aaron Ramsey. 

Direct na de pauze verdubbelde City de voorsprong. Na een vermeende overtreding op Raheem Sterling mocht all-time topscorer Agüero er vanaf elf meter nog maar eens een toevoegen aan zijn toch al indrukwekkende totaal. Arsène Wenger reageerde met het inbrengen van Alexandre Lacazette en dat had het beoogde effect. De Fransman zette zichzelf binnen enkele minuten op het scorebord.

Toch was het voornamelijk eenrichtingsverkeer naar het doel van Petr Cech toe. De doelman had nog een uitstekende redding in huis op Gabriel Jesus, maar moest uiteindelijk toch de 3-1 incasseren. David Silva ontsnapte aan buitenspel, waarna Jesus dit keer wel wist af te ronden en de zege voor The Citizens veiligstelde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen