De Jong basisplaats kwijt bij PSV, Twente met Thesker

5 november 2017, 16:18

Eén wijziging de basis van PSV: Luuk de Jong zit tegen zijn oude club FC Twente op de bank. Phillip Cocu kiest zondagmiddag tegen de Tukkers voor Steven Bergwijn in plaats van de spits, die al tijden droog staat. Debuterend Twente-trainer Gertjan Verbeek zet Stefan Thesker in het hart van de defensie.

Voor Bergwijn is het zijn achtste basisplaats dit seizoen in de Eredivisie. Hij zal tegen Twente met name van de flanken komen. Jürgen Locadia staat in de punt van de aanval. Cocu heeft verder geen redenen om de basis van PSV te veranderen. Het draait goed bij de koploper van de Eredivisie en daarom blijven de bekende namen staan.

Twente

Verbeek kiest onder meer voor Thesker. De Duitse verdediger kwam na zijn rode kaart in de wedstrijd tegen Sparta, begin september, niet meer in actie voor de Tukkers. Thesker vormt samen met Peet Bijen het centrale duo van Twente. Thomas Lam schuift door naar het middenveld.

Oussama Assaidi is afgehaakt aan Twentse zijde. Hij ondervindt te veel hinder van een liesblessure. Bekend was al dat de geblesseerden Danny Holla (kuit) en Haris Vuckic (voet) zouden ontbreken. De zieke Jos Hooiveld is eveneens absent.

Opstellingen

PSV: Zoet, Arias, Isimat, Schwaab, Brenet, Van Ginkel, Hendrix, Pereiro, Lozano, Locadia, Bergwijn

FC Twente: Brondeel, Ter Avest, Bijen, Thesker, Cuevas, Lam, Liendl, F. Jensen, Tighadouini, Boere, Slagveer

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen