Zwalkend Feyenoord komt ook bij ADO niet tot zege

5 november 2017, 14:30

Landskampioen Feyenoord heeft op bezoek bij ADO Den Haag opnieuw puntverlies opgelopen. Nadat vorige week punten werden verspeeld bij Roda JC (1-1), kwamen de Rotterdammers niet verder dan 2-2 bij ADO. Feyenoord kwam vroeg op voorsprong en zag ADO langszij komen via Aaron Meijers en een fout van Brad Jones. Aanvoerder Karim El Ahmadi maakte er vlak voor tijd nog 2-2 van, maar het zelfvertrouwen zal door dit resultaat niet toenemen in Rotterdam.

Van de laatste zes competitiewedstrijden had Feyenoord er maar één gewonnen, op bezoek bij AZ werd het 0-4. Daarna werden punten verspeeld tegen NAC Breda, PEC Zwolle, Ajax en Roda JC. De Champions League bood met vier nederlagen ook geen houvast, in Rotterdam was een zege hard nodig. ADO stond voor dit duel op plek elf, het presteerde tot nu toe prima. Wie weet kon ADO het dolende Feyenoord een nederlaag toebrengen.

Het altijd beladen duel in Den Haag begon echter perfect voor Feyenoord, na vier minuten lag de bal al in het net. De opgekomen Bart Nieuwkoop gaf scherp voor richting Nicolai Jörgensen, die alleen maar de bal tegen de touwen moest koppen: 0-1. Later bediende Nieuwkoop opnieuw zijn spits, dit keer schoot Jörgensen de lage voorzet een paar meter naast.

Ook al speelde Feyenoord niet de pannen van het dak in de rest van de eerste helft, van ADO had het niets te vrezen. Het duel stond bol van het balverlies aan beide kanten, maar van de fouten werd niet geprofiteerd. De 1-1 van ADO kwam daarom ook uit de lucht vallen. Een minuut eerder had de tegenvallende Steven Berghuis verzuimd om de 0-2 te maken, zijn gekrulde schot verdween net naast de paal.

Feyenoord mocht direct na rust niet mopperen dat ADO opnieuw slecht verdedigen bij een corner niet afstrafte. Erik Falkenburg kopte niet goed genoeg naar de hoek, waardoor Jones nog kon redden. Daar kwam Feyenoord nog goed weg, maar de 2-1 viel even later wel. Jones schatte een voorzet niet goed in, Falkenburg kopte voor de doelman de bal richting doel. Daar stond de teruggekeerde Wilfried Kanon nog, die zijn hoofd tegen de bal zette en binnen kopte.

Feyenoord werd niet echt wakker van de 2-1 en was niet in staat om daar iets tegenover te stellen. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst veerde pas op toen de slotminuten aanbraken. Michiel Kramer kwam erin, Feyenoord ging alles of niets spelen. Het leverde eerst een treffer van El Ahmadi op, die mocht zomaar de zestien van ADO indribbelen en de bal langs de uitstekend keepende Robert Zwinkels schieten.

De 2-2 bracht hoop bij Feyenoord en ADO bleef in de vier minuten blessuretijd met wat geluk overeind. Steven Berghuis, die totaal niet in de wedstrijd zat, onderstreepte dat door twee enorme kansen te missen. Hij schoot tot twee keer toe naast vanuit kansrijke positie. Opnieuw leed Feyenoord puntverlies, als PSV wint van FC Twente is de achterstand op de Brabanders al twaalf punten.

[photo,110046,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen