Keizer kiest voor Dolberg en Siem de Jong tegen Utrecht

Keizer kiest voor Dolberg en Siem de Jong tegen Utrecht

5 november 2017 – Ajax treedt tegen FC Utrecht aan in een iets gewijzigde opstelling. Trainer Marcel Keizer kiest voor het duel met de Domstedelingen voor Kasper Dolberg in de punt van de aanval. Klaas-Jan Huntelaar zit daardoor op de bank. Daarentegen verschijnt Siem de Jong aan de aftrap.De afgelopen weken begon Ajax steeds met Huntelaar in de basis. Keizer probeerde het tegen Willem II met zowel Huntelaar als Dolberg, maar tegen Utrecht krijgt de Deen de voorkeur. Daarnaast krijgt ook Siem de Jong een kans om zich te laten zien. Hij krijgt de voorkeur boven Donny van de Beek op het middenveld. Lasse Schöne heeft een basisplaats, wat betekent dat hij zijn 150ste Eredivisie-duel voor Ajax gaat spelen. Hij is na Søren Lerby en Frank Arnesen de derde Deen die dat aantal weet te halen.

Bij FC Utrecht heeft Mark van der Maarel een basisplaats. Dat gaat ten koste van Cyriel Dessers. Omdat Van der Maarel speelt, schuift aanvoerder Willem Janssen een linie op. Hij staat tegen Ajax op het middenveld.

Opstellingen
Ajax: Onana; Veltman, De Ligt, Wöber, Viergever; De Jong, Schöne, Ziyech; Neres, Dolberg en Younes
FC Utrecht: Jensen; Klaiber, Leeuwin, Janssen, Van der Maarel; Van de Streek, Strieder, Labyad, Ayoub, Emanuelson en Kerk

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 9 juli 2020

  2. woensdag 8 juli 2020