Onana over transferperiode Ajax: "Iedereen zou blijven"

5 november 2017, 11:45

André Onana vindt het nog altijd jammer dat Bertrand Traoré en Davinson Sánchez afgelopen zomer bij Ajax zijn vertrokken. Voormalig Ajax-trainer Peter Bosz sprak uit dat de groep bij elkaar zou blijven, maar het liep uiteindelijk allemaal anders in Amsterdam.

In gesprek met de NOS blikt Onana terug op de zomermaanden bij Ajax. "Na de Europa League-finale sprak de trainer met ons. Hij zei: André, niemand gaat hier weg. We gaan dit team bijeen houden en versterken met nieuwe spelers. Ik vertrok naar de Confederations Cup in Rusland en las opeens dat Peter Bosz weg ging. Ik dacht: wat is dit nu?" Vooral het vertrek van Traoré en Sánchez viel hem zwaar. "Wij waren echt broers buiten het veld. En met Sánchez kon ik altijd in het Spaans communiceren. Dat is nu lastiger. De manier waarop ze vertrokken verraste me. Iedereen zou blijven en drie weken later waren ze weg."

Ook voor Onana was buitenlandse belangstelling, maar de doelman wil dit seizoen nog in Amsterdam blijven. "Natuurlijk dacht ik na over een vertrek. Zo gaat dat in het voetbal. Nu speel ik bij Ajax en moet ik laten zien wie André Onana is. En dan zien we volgend jaar wel wat er gebeurt. Ik moet het hier goed doen. Dan heb ik komende zomer een keuze", stelt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen