Robben trots op prestaties Bayern: "Dit is bijna onmogelijk"

5 november 2017, 10:18

Arjen Robben was zaterdag belangrijk voor Bayern München bij de 1-3 overwinning op Borussia Dortmund. De aanvaller nam de openingstreffer voor zijn rekening en dat betekende zijn 93ste treffer in de Bundesliga. Daarmee lost hij Willy Lippens af als meest trefzekere Nederlander in de Duitse competitie.

Voor Robben was het zijn elfde doelpunt tegen Dortmund. "Ik hou er wel van om belangrijke wedstrijden te spelen. Dan kun je wat extra's brengen", zegt hij na afloop van het duel in gesprek met FOX Sports. Sinds de komst van Jupp Heynckes als trainer is Bayern onverslaanbaar. "Als je vier weken geleden had gezegd dat we nu hier zouden staan, had ik gevraagd of je wel helemaal lekker was. Dit is bijna onmogelijk. Maar we hebben het wel geflikt. Het is een ongelooflijke prestatie."

Met zijn doelpunt brak Robben maar liefst twee records: dat van Lippens als meest trefzekere Nederlander in de Bundesliga en dat van Giovanni Elber als meest scorende buitenlander in dienst van Bayern München. "Dat zijn van die mooi milestones, zoals ze dat noemen."

Na dit weekend breekt de interlandperiode aan, maar voor Robben staan er geen wedstrijden van Oranje meer op het programma. "Ik moet een nieuwe hobby gaan zoeken denk ik", lacht de aanvaller. "Maar het is wel apart. Je ziet dat de selectie bekend wordt gemaakt en je bent er niet meer bij. Maar ik kan deze pauze wel heel goed gebruiken. Ik ben er trots op dat ik alles heb gespeeld en fit ben. Dat is voor mij het belangrijkste."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen