Van der Gaag reageert nuchter op 'Europese droom'

5 november 2017, 00:23

Excelsior won zaterdag de thuiswedstrijd tegen Roda JC Kerkrade met 1-0 en staat nu met stadgenoot Feyenoord, dat nog wel een duel tegoed heeft, op een gedeelde zesde plaats. In Kralingen dromen fans stiekem van Europees voetbal, maar coach Mitchell van der Gaag blijft nuchter.

"Dit is geweldig voor de supporters, maar de onderlinge verschillen zijn te klein. Het belangrijkste voor mij is dat je afstand neemt van de onderste plaatsen, de rest is bijzaak", aldus Van der Gaag bij de NOS. "Vorig seizoen hadden we ook een redelijke start, maar verloren we zes keer op rij. Het zit dus allemaal dicht op elkaar. We genieten ervan en de supporters mogen trots zijn, maar er zijn pas elf wedstrijden gespeeld."

"Tot de rode kaart van Roda was het een gelijk opgaande wedstrijd. Daarna zag ik bij ons het hoge tempo dat ik wilde zien en maakten we ook een goede goal. Dat hoop je na rust ook weer te zien, maar we waren te traag om het blok van Roda JC kapot te spelen. De tweede helft hebben we gecontroleerd en we hebben een paar kansjes gemist, waarvan de penalty de grootste was", besluit Van der Gaag.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen