Molenaar: "Kan me wel voorstellen dat hij rood geeft"

Molenaar: "Kan me wel voorstellen dat hij rood geeft"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

4 november 2017 – Mikhail Rosheuvel kreeg zaterdag in de uitwedstrijd van zijn club Roda JC Kerkrade tegen Excelsior een discutabele rode kaart. Hij gleed wat ongelukkig zijn tegenstander onderuit en moest dat met rood bekopen, waar geel meer op zijn plaats leek. Roda-coach Robert Molenaar kan wel begrijpen dat de debuterende arbiter Rob Dieperink zijn speler wegstuurde.

"Ik heb het één keer teruggezien en kan me wel voorstellen dat hij een rode kaart geeft", aldus Molenaar bij de NOS. "Een scheidsrechter moet, bij zijn debuut, in een split second beslissen. Hij wordt wel of niet geholpen vanaf de zijkant, maar ik kan me wel voorstellen dat hij deze beslissing maakt."

Voor de rode kaart, negen minuten voor rust, vond Molenaar Roda JC de betere ploeg. "Dit was een kantelpunt, we kregen daarvoor steeds meer het heft in handen", sprak de oefenmeester, die tevreden is over de progressie van Roda. "Behoudens de rode kaart geef ik mijn spelers niet minder dan een tien met een griffel. Met tien man hebben we voorbeeldig verdedigd. We hebben een penalty die geen penalty was weggegeven, maar verder bijna niets. De manier waarop we tot de rode kaart hebben gespeeld vind ik voorbeeldig. Het gaat er steeds meer op lijken, we boeken dus nog steeds progressie."

gerelateerd