Alcácer helpt FC Barcelona aan thuiszege op Sevilla

4 november 2017, 22:46

FC Barcelona heeft in de elfde speelronde van dit La Liga-seizoen haar tiende overwinning geboekt. De Catalanen versloegen zaterdag in het eigen Camp Nou subtopper Sevilla FC met 2-1. Paco Alcácer was met twee doelpunten de gevierde man aan Barça-zijde.

Alcácer had voor de tweede keer deze competitie een basisplaats en greep zijn kans. In de 23ste minuut tekende de Spanjaard voor de 1-0. Sevilla-verdediger Sergio Escudero leek een lange pass van achteruit weg te kunnen werken, maar hij raakte de bal niet goed en daardoor kwam het leder in de loop van Alcácer te rollen. Laatstgenoemde maakte het af met een schot in de korte hoek.

Barcelona domineerde de eerste helft, maar het verzuimde de bezoekers op grotere achterstand te zetten. In het tweede bedrijf maakte Sevilla een betere indruk en kwam het zelfs langszij. Guido Pizarro kopte in de 59ste minuut de gelijkmaker binnen uit een hoekschop van Ever Banega.

Alcácer deed zes minuten na de 1-1 weer van zich spreken en ditmaal bleek zijn treffer beslissend. Ivan Rakitic stond met een fraaie pass in de richting van de eerste paal aan de basis van het doelpunt, waarna Alcácer voor zijn man kwam en de bal in het doel werkte.

FC Barcelona gaat met 31 punten uit elf wedstrijden stevig aan kop in La Liga. Het heeft vier punten meer dan nummer twee Valencia, dat eerder op de dag CD Leganes met 3-0 versloeg. Atlético Madrid, dat met 0-1 won bij Deportivo la Coruna, staat derde met 23 punten. Real Madrid kan zondag ook op 23 punten komen. Daarvoor moet De Koninklijke thuis winnen van Las Palmas.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen