Excelsior rekent af met thuisvloek en verslaat tiental Roda

4 november 2017, 22:05

Excelsior heeft tegen Roda JC de eerste thuisoverwinning van het seizoen geboekt: 1-0. Daarbij kreeg het wel wat hulp van de in de Eredivisie debuterende scheidsrechter Rob Dieperink. Halverwege de eerste helft bestrafte hij een overtreding van Mikhail Rosheuvel in een Rotterdamse counter zwaar door rood te trekken. Excelsior profiteerde nog voor rust via Luigi Bruins, die in de tweede helft nog een strafschop miste.

In Rotterdam stonden vanavond twee totaal verschillend presterende ploegen tegenover elkaar. Excelsior had thuis pas één punt gepakt in vijf wedstrijden, terwijl Roda de slechtst presterende club was in uitwedstrijden dit seizoen. Het kon alleen winnen van Sparta Rotterdam, waar Excelsior thuis het enige puntje tegen had gepakt. Maar Roda had zes van de zeven van de vorige uitwedstrijden in Kralingen gewonnen, waaronder de laatste twee met 0-1.

Tot de rode kaart van Rosheuvel leek er ook weinig aan de hand voor Roda. Het had het meeste balbezit en had niets te vrezen van Excelsior. De Limburgers kwamen zelf echter maar tot twee kansen: Mohamed El Makrini kopte een vrije trap van Adil Auassar een halve meter over en Rosheuvel zag zijn schot in de korte hoek gekeerd worden door Ögmundur Kristinsson. Excelsior counterde vervolgens uit de corner die op het schot van Rosheuvel volgde en daarin kreeg Rosheuvel de rode kaart te zien. Hij gleed wat ongelukkig zijn tegenstander onderuit en kon vervolgens vertrekken. Geel leek op zijn plaats, maar Dieperink besliste anders.

Zo verzuimde Excelsior opnieuw om het duel te beslissen en bleef Roda met nog een kwartier te gaan in leven. Roda maakte echter geen aanspraak meer op een gelijkspel. Auassar schoot nog een vrije trap tegen Kristinsson aan, maar daar bleef het bij. Excelsior boekte zo zijn eerste thuiszege van het seizoen en evenaart Feyenoord in punten. Roda blijft de hekkensluiter van de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen