Bayern wint kraker bij Dortmund, druk op Bosz neemt toe

4 november 2017, 20:30   Bijgewerkt: 4 november 2017, 21:13

Bayern München heeft in één week tijd fantastische zaken gedaan in de titelstrijd in de Bundesliga. Een week na de gewonnen topper tegen RB Leipzig (2-0) won de titelverdediger ook de kraker bij Borussia Dortmund. Het werd zaterdag 1-3 op het Signal Iduna Park, waardoor de druk op coach Peter Bosz bij Dortmund verder zal toenemen.

Op het moment dat Bayern Jupp Heynckes aanstelde als opvolger voor de ontslagen Carlo Ancelotti keek de club in het Bundesliga-klassement tegen een achterstand van vijf punten op koploper Borussia Dortmund aan. Inmiddels heeft der Rekordmeister dit omgebogen in een voorsprong van zes punten. Bayern gaat met 26 punten uit elf wedstrijden aan kop, Dortmund staat met twintig punten op plek drie. RB Leipzig bezet met 22 punten de tweede positie.

Dortmund schoot voor eigen publiek agressief uit de startblokken, maar zag Bayern vervolgens steeds beter in haar spel komen. De bezoekers namen in de zeventiende minuut ook de leiding via Arjen Robben. De aanvaller knalde de bal overtuigend in het doel, nadat James Rodriguez het speeltuig breed had gelegd. Voor Robben was het zijn 93ste treffer in de Bundesliga, waarmee hij Willy Lippens aflost als meest trefzekere Nederlander in de Duitse competitie.

Rond het half uur kreeg Dortmund twee grote kansen om het evenwicht te herstellen, maar het had geen succes in de afwerking. Eerst stond Andriy Yarmolenko oog in oog met Bayern-keeper Sven Ulreich, maar hij zag de goalie zijn inzet keren. Kort daarna kon Shinji Kagawa schieten na een actie van Christian Pulisic, maar zijn poging verdween net aan de verkeerde kant van de paal. In de 37ste minuut was het aan de andere kant wel raak: Robert Lewandowski zorgde met een bal achter zijn standbeen langs voor de 0-2.

In de tweede helft probeerde Dortmund nog wel een aansluitingstreffer te forceren, maar in de 67ste minuut maakte David Alaba aan alle spanning een einde. De Oostenrijker leverde vanaf links een voorzet, maar deze werd door Lewandowski en Rodriguez niet meer aangeraakt en verdween zo in één keer in het doel (0-3). Marc Bartra redde in de slotfase, waarin de scheidsrechter nog werd getroffen door kramp in de kuit, de eer voor Dortmund met de 1-3.