HSV wint weer eens, RB Leipzig toont veerkracht

4 november 2017, 17:34   Bijgewerkt: 4 november 2017, 17:40

Hamburger SV heeft weer eens een driepunter gescoord in de Bundesliga. De noorderlingen, die in de laatste acht competitieduels slechts één punt pakten, wonnen zaterdag in het eigen Volksparkstadion met 3-1 van VfB Stuttgart. RB Leipzig boog voor eigen publiek tegen Hannover 96 een 0-1 achterstand om in een 2-1 zege.

Met twee zeges in de eerste twee speelronden begon HSV uitstekend aan het nieuwe Bundesliga-seizoen, maar daarna kwam de klad erin bij de ploeg van coach Markus Gisdol. Tegen Stuttgart boekte HSV, met Rick van Drongelen op de bank, haar eerste overwinning sinds 25 augustus.

Stuttgart kwam al na dertien minuten met tien man te spelen, nadat Dzenis Burnic met een omstreden tweede gele kaart van het veld werd gestuurd. Zeven minuten later nam HSV de leiding, dankzij een rake vrije trap van Aaron Hunt. Stuttgart-keeper Robert Zieler leek de bal bij de paal eenvoudig te kunnen vangen, maar hij liet het leder onder zijn handen door het doel in glippen.

Daniel Ginczek bracht het Stuttgart-tiental in de 55ste minuut langszij. De spits benutte een penalty, die werd toegekend na een handsbal van HSV-verdediger Dennis Diekmeier bij een corner. Uiteindelijk bleven de punten toch in Hamburg. Voormalig FC Groningen-speler Filip Kostic, die een verleden heeft bij Stuttgart, kopte in de 65ste minuut de 2-1 binnen. Jann Arp maakte er vier minuten later 3-1 van. Door de winst klimt HSV naar de vijftiende positie in de Duitse competitie.

Leipzig komt terug van achterstand

RB Leipzig toonde in de eigen Red Bull Arena veerkracht tegen Hannover 96 (2-1) en steeg zodoende naar de tweede plaats. Die Roten Bullen hebben nu 22 punten, één minder dan koploper Bayern München en twee meer dan nummer drie Borussia Dortmund. Bayern en Dortmund, de equipe van trainer Peter Bosz, staan later op de avond (aftrap 18.30 uur) nog tegenover elkaar in Dortmund.

Voor rust had Leipzig het betere van het spel tegen subtopper Hannover. De thuisclub raakte bijvoorbeeld kort voor de doelwissel de lat via Timo Werner. Elf minuten na de pauze had Hannover wél succes in de afwerking. Voormalig AZ-speler Jonathas scoorde na een uitbraak van de bezoekers, waarbij Ihlas Bebou hem perfect bediende. Werner had in de laatste twintig minuten een groot aandeel in de ommekeer. In de zeventigste minuut was hij de aangever bij de gelijkmaker van Yussuf Poulsen, twaalf minuten later tikte hij zelf uit een voorzet van Emil Forsberg de beslissende 2-1 tegen de touwen.

Gelukkige zege voor Schalke

Schalke 04 trok op gelukkige wijze de drie punten naar zich toe in de uitwedstrijd tegen SC Freiburg. Daniel Caligiuri scoorde in de 62ste minuut het enige doelpunt van de partij, maar zijn schot vanaf de rand van het penaltygebied werd wel door een tegenstander nog van richting veranderd.

Borussia Mönchengladbach en FSV Mainz 05 hielden elkaar op het Borussia Park op 1-1. Abdou Diallo kopte Mainz in de negentiende minuut verdien op 0-1, door bij een corner het luchtduel van BMG-keeper Yann Sommer te winnen. Jannik Vestergaard bracht Mönchengladbach in de 67ste minuut langszij. Ook bij FC Augsburg - Bayer Leverkusen werd het 1-1. Augsburg-verdediger Kevin Danso gleed in de 47ste minuut weg, waarna Kevin Volland de 0-1 kon binnenschieten voor Leverkusen. Twee minuten later herstelde Danso zijn fout met een doeltreffende kopbal uit een hoekschop. Bij Augsburg had Jeffrey Gouweleeuw een basisplaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen