Cambuur nu zeventiende: "Stand is reden voor paniek"

4 november 2017, 11:53

Het lijkt van kwaad tot erger te gaan bij SC Cambuur, dat vrijdag wederom onderuit ging in de Jupiler League. De ploeg uit Leeuwarden heeft zes van de twaalf duels tot dusver verloren en is door het verlies bij NEC (3-1) afgezakt naar de zeventiende plaats. Trainer Marinus Dijkhuizen zag echter lichtpunten.

"Er was hier in Nijmegen meer te halen geweest", waren de eerste woorden van de coach na het verlies bij NEC. Cambuur kwam nog wel op voorsprong, maar verloor toch met 3-1. "We hadden hier minimaal een punt moeten pakken en eigenlijk hadden we moeten winnen", zegt hij tegen Omrop Fryslan. "We speelden met name in de tweede helft prima. Op het moment dat we de 0-1 maken, krijgen we een dikke kans op de 0-2. Maar dan komt de ongelukkige 1-1. Kevin van Kippersluis gaat daarna voor de 1-2, maar die goal wordt onterecht afgekeurd. Dan gaan we twee keer de fout in en dan verliezen we uiteindelijk met 3-1." 

Ondanks het verlies vond Dijkhuizen het spel niet slecht. "Het klopte prima. Verdedigend goed, aan de bal goed. Voor de goal werd alleen te weinig gecreëerd. Dit spel biedt perspectief. De stand is wel reden voor paniek, maar het voetbal niet. Het geluk is niet aan onze kant."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen