'Fantastisch' De Graafschap boekt monsterzege: "2-8 kon ook"

4 november 2017, 09:10

Niet veel ploegen in de Jupiler League weten te winnen van Jong Ajax, dat tot vrijdag aan de leiding ging in de competitie. De Graafschap flikte dat vrijdagavond wel en boekte een 0-5 monsterzege in Amsterdam. Trainer Henk de Jong is in de zevende hemel.

"Wij hebben echt fantastisch gespeeld", begon De Jong na afloop. Hij had er vooraf al vertrouwen in dat zijn team van Jong Ajax kon winnen. "Dat zeiden we na afloop al en we hebben echt op een voetballende manier gewonnen. Jong Ajax had veel moeite met de manier waarop wij speelden, met het drukzetten, maar ook als wij in balbezit waren."

De Jong beseft dat 0-5 een enorme uitslag is. "Ja, die uitslag had ook 2-8 kunnen zijn. Maar laten we lekker normaal doen: 0-5 winnen bij Jong Ajax? Dan doe je het goed", zegt de coach, die het hoofd ook koel wil houden. "We moeten niet in de war raken. Over twee weekjes komen we NEC tegen, weer een leuke match. Daar willen we dichterbij komen. Maar tot nu toe ben ik wel tevreden. Of het jammer is dat we pas over twee weken spelen? Nee, een weekje rust is lekker, daar genieten we van. We gaan ook veel goede dingen doen, denk aan activiteiten voor het goede doel. Dat hoort ook bij onze club. Daarna een paar dagen rust en de draad weer oppakken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen