Gullit neemt het bij de FIFA op voor Nederlands voetbal

4 november 2017, 08:53

Ruud Gullit heeft op de burelen van de FIFA een lans gebroken voor het Nederlandse voetbal. De assistent-bondscoach hoopt dat de voetbalbond iets kan gaan doen aan het feit dat onze talenten soms al vroeg naar het buitenland verkassen.

Gullit doet zijn verhaal in zijn column in De Telegraaf. "Ik heb tijdens een bijeenkomst met topcoaches en voormalig topvoetballers op uitnodiging van de FIFA aandacht gevraagd voor de bescherming van ons jeugdvoetbal", legt hij uit.

De assistent van Dick Advocaat kent het belang van talenten voor het Nederlandse voetbal. "Voor ons land is de jeugdopleiding een levensader. Dan is het onwenselijk dat bijvoorbeeld de topvijf in Engeland onze toptalenten van vijftien, zestien jaar bijna voor niets weghaalt, terwijl ze uiteindelijk vaak niet verder komen dan het tweede elftal. Ik heb uitgerekend dat die talenten tien procent minder speelminuten maken, omdat de kans voor het individu om door te breken in Nederland groter is. Hoe moeilijk ook, daar moet de FIFA zich sterk voor maken", vindt de voormalig topvoetballer. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen