Er is volgens Keizer geen duidelijke eerste spits bij Ajax

3 november 2017, 15:29

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen kon Marcel Keizer niet vaak genoeg zeggen dat Kasper Dolberg de eerste spits was bij Ajax, maar de coach heeft zijn mening bij moeten stellen. Klaas-Jan Huntelaar krijgt momenteel de voorkeur, al benadrukt Keizer dat de Deen er weer aan zit te komen.

Tijdens de persconferentie in aanloop naar het thuisduel met FC Utrecht ging het voornamelijk over de spitsendiscussie. "Huntelaar en Dolberg gaan gewoon een heel seizoen de concurrentie aan voor de spitspositie", zei Keizer volgens Ajax.nl. De coach kreeg de vraag wie de eerste spits van Ajax is. "Dat is lastig te zeggen. Klaas heeft een serie wedstrijden in de basis gestaan en hij heeft dat prima gedaan. Kasper heeft een mindere periode gehad, maar hij is op de weg terug."

Vorige week tegen Willem II begon Dolberg als linksbuiten. "We kozen voor Kasper én Klaas Jan omdat Willem II met vijf verdedigers speelde. Het pakte niet optimaal uit. Dat wil niet zeggen dat we het niet nog een keer gaan proberen", stelt Keizer, die weet dat Huntelaar aanvankelijk als tweede spits aan boord werd gehaald. "Huntelaar weet dat er van tevoren afspraken zijn gemaakt. Hij pakt nu zijn kans en is belangrijk voor het team. Het is een superprof, een heleboel jongens hebben daar wat aan."

Dit weekend neemt Ajax het op tegen Utrecht, dat ondanks de mindere resultaten van de laatste weken volgens Keizer niet te onderschatten valt. "Utrecht speelt altijd volgens een duidelijk plan, ze staan erg goed georganiseerd. Daarnaast is Ajax - FC Utrecht een wedstrijd waar wat extra's op het spel staat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen