Bosz gesteund door Heynckes: "Hooggekwalificeerde coach"

3 november 2017, 14:28

Peter Bosz ligt door de slechte resultaten van de laatste weken onder vuur bij Borussia Dortmund, maar heeft in aanloop naar de kraker tegen Bayern München steun gekregen van zijn collega-trainer Jupp Heynckes. De ervaren coach vindt dat de Nederlandse oefenmeester de tijd moet krijgen. "Dat heb je nodig om je kennis over te dragen."

Tijdens de persconferentie voorafgaand aan de ontmoeting met Borussia van zaterdag ging Heynckes, die het overnam van de ontslagen Carlo Ancelotti het op voor Bosz. "Soms moet je een beetje afwijken van jouw lijn, maar uiteindelijk geeft kwaliteit altijd de doorslag. En Bosz is een hooggekwalificeerde coach."

Zelf staat de 72-jarige Duitser ook hoog aangeschreven. Sinds hij het trainersstokje overnam, won Bayern alle zes wedstrijden. "We hebben wat details veranderd. Het trainingsritme en de intensiteit van de trainingen. Maar we zijn nog steeds bezig om voetbal te spelen dat aantrekkelijk is."

Over de topwedstrijd tegen Borussia Dortmund, de nummer twee van de Bundesliga die wel in een mindere fase verkeert, was Heynckes duidelijk. "Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een mooie, intense en moderne wedstrijd", aldus de coach, die voor het duel geen favoriet wilde aanwijzen. "In topduels als deze is dat vooraf onmogelijk te zeggen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen