"Spelers zouden eerder moeten kiezen tussen landen"

3 november 2017, 12:42

Dick Advocaat vindt het goed als spelers eerder zouden moeten kiezen zijn voor welk land ze willen uitkomen. De keuze van Feyenoorder Sofyan Amrabat is voor de oefenmeester een reden om te kijken wat er anders kan én moet. "De regel is raar, dat als je alle jeugdelftallen van een land doorloopt, je nog voor een ander land mag kiezen."

Welke instantie daarover mag beslissen, durft de oefenmeester niet te zeggen. "Dat zal wel de UEFA of FIFA zijn", vertelde hij tijdens de persconferentie. Over de keuze van Amrabat is hij helder: "Dat is een besluit van hemzelf geweest. We hebben er alles aangedaan om hem voor Oranje te laten kiezen. Het gesprek dat we met hem gevoerd hebben was goed, maar uiteindelijk moet hij de keuze maken. En dat Marokko het WK nog kan halen, zal ook meegespeeld hebben."

Advocaat denkt echter wel dat het goed is om dergelijke problemen eerder te constateren. "Eerder te monitoren, ja. Dat is ook een nieuw woord wat ik geleerd heb de laatste maand. Maar daar ben ik het wel mee eens. Dan kun je er eerder wat aan doen. Maar als staf hebben we er in het geval van Amrabat in elk geval alles aangedaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen