Groep H: Arsenal ondanks remise vrijwel zeker door

Groep H: Arsenal ondanks remise vrijwel zeker door

2 november 2017 – Arsenal speelde donderdagavond in de Europa League teleurstellend met 0-0 gelijk tegen Rode Ster Belgrado, maar is desondanks vrijwel zeker van een plek in de volgende ronde. De Engelsen hebben namelijk nog altijd een flinke voorsprong in groep H.

Arsenal – Rode Ster Belgrado 0-0
Arsenal kon zich bij winst op Rode Ster verzekeren van een plaats in de knock-outfase, maar makkelijk ging het zeker niet. De ploeg van Arsène Wenger had het moeilijk tegen de verdedigend ingestelde bezoekers.
In de tweede helft was het zelfs Rode Ster, met Mitchell Donald als aanvoerder, dat de meeste kansen liet noteren. Arsenal kreeg een grote kans via Jack Wilshere, maar hij zag zijn inzet van de lijn gehaald worden.

Wenger bracht zo'n 25 minuten voor tijd nog de achttienjarige spits Edward Nketiah als breekijzer. Het talent boog in de League Cup onlangs nog een achterstand om naar een 2-1 zege op Norwich City, maar dat kunstje kon hij tegen Rode Ster niet herhalen. Daardoor bleef het bij 0-0. Arsenal gaat met tien punten aan kop in groep H. Rode Ster Belgrado is tweede met vijf punten.

FC Köln – BATE Borisov 5-2
Köln stond voor het begin van het duel tegen BATE nog op nul punten. De Duitsers kwamen dankzij Simon Zoller na zestien minuten spelen op voorsprong. Na een half uur scoorden de bezoekers echter tweemaal in twee minuten. Nemanja Milunovic en Nikolay Signevich maakten er 1-2 van.

Köln vocht echter voor de laatste kans en kort na rust tekende Yuya Osako voor de 2-2. Even later volgde zelfs de voorsprong voor de thuisploeg toen Sehrou Guirassy de 3-2 maakte. Acht minuten voor tijd maakte Osako zijn tweede van de avond en leek Köln de buit binnen te hebben. In de extra tijd werd het zelfs nog 5-2 via Milos Jojic waardoor het verschil tussen Köln en BATE Borisov nog slechts één punt is. Wel staan de Duitsers nog altijd laatste in de groep.

gerelateerd