Tete staat achter keuze: "Geweldig om in de Ligue 1 te spelen"

2 november 2017, 11:25

Kenny Tete koos er afgelopen zomer voor om Ajax te verruilen voor Olympique Lyon. Van die keuze heeft de verdediger nog altijd geen spijt. Voor Tete was het eerst even wennen aan wonen in Frankrijk het het voetbal in de Ligue 1, maar inmiddels heeft hij zijn draai gevonden.

Voor Olympique Lyon staat donderdagavond het duel met Everton in de Europa League op het programma. De ontmoeting in Engeland eindigde in winst voor de Fransen. Bij Everton staat inmiddels echter niet meer Ronald Koeman maar David Unsworth voor de groep. "Voor een trainer is het belangrijk dat er gewonnen wordt. Ik was dan ook niet heel verbaasd dat hij ontslagen werd", reageert Tete in gesprek met het Franse Le Progres.

In de vorige wedstrijd tegen Everton begon Tete in de basis en ook in de competitie kan de Nederlandse verdediger vaak rekenen op een basisplaats. "Voor mij is er veel veranderd. Vooral met de taal had ik in het begin veel moeite, maar ik heb het enorm naar mijn zin. De Ligue 1 is een heel sterke en tactische competitie en ik ben blij om hier te spelen", zegt de oud-Ajacied, die stelt dat Lyon ook steeds beter begint te draaien. "We leren elkaar steeds beter kennen en werken goed samen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen