Van Bronckhorst: "Die tweede goal mag niet gebeuren"

1 november 2017, 23:38

Giovanni van Bronckhorst zag de fouten van Feyenoord afgestraft worden door Shakhtar Donetsk. De landskampioen leed woensdag in Oekraïne een 3-1 nederlaag. De keuzeheer was na afloop duidelijk over de 2-1, waar Sofyan Amrabat in de fout ging.

"Binnen vijf minuten kwamen we op een 2-1 achterstand. Het eerste tegendoelpunt moet ik nog terugzien. De bal viel achter de verdediging, en stond de speler van Shakhtar vrij voor Brad (Jones, red.). En een paar keer daarna konden we in de rebound de bal niet wegwerken. Die tweede goal mag niet gebeuren, natuurlijk", zegt Van Bronckhorst tegen Ziggo Sport.

Amrabat maakte een fout, vergelijkbaar met die van tegen Ajax. "Dat is makkelijk gezegd", vindt Van Bronckhorst. "Dit is Champions League-niveau, en daar worden alle fouten afgestraft. Het is ook een wedstrijd waarbij er veel druk op staat. Het moeilijkste is om het simpel te houden, en je hoofd erbij te houden. Op dat moment gebeurt dat niet."

Feit is dat Feyenoord na de vierde nederlaag op rij uit de Champions League ligt. "We wisten dat het moeilijk zou worden. Maar ik zie mijn team wel elke wedstrijd stappen maken. Vandaag hebben we er echt een wedstrijd van gemaakt. De ontwikkeling in de Champions League is stijgende. Om punten te pakken, moet je zo'n hoog niveau halen."

In theorie maakt Feyenoord nog kans op de Europa League. Met twee wedstrijden voor de boeg is Napoli, dat drie punten meer heeft, te achterhalen. De Rotterdammers spelen nog tegen Manchester City en Napoli. "Beide wedstrijden zijn moeilijk, maar het is uiteindelijk een kansje", aldus Van Bronckhorst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen