Groep H: weer blamage Bosz, Spurs door na winst op Real

1 november 2017, 22:54   Bijgewerkt: 1 november 2017, 23:18

De druk op coach Peter Bosz bij Borussia Dortmund zal verder toenemen. De Nederlandse oefenmeester kwam woensdag met zijn Duitse werkgever in de thuiswedstrijd tegen APOEL Nicosia in de vierde speelronde van de groepsfase van de Champions League niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Tottenham Hotspur versloeg Real Madrid op Wembley met 3-1 en plaatste zich zodoende voor de tweede ronde.

Door de resultaten zit het Champions League-avontuur van Bosz en Dortmund er zo goed als op. De Duitse club heeft na vier van de zes speeldagen in groep H slechts twee punten, vijf minder dan nummer twee Real Madrid. Tottenham Hotspur gaat met tien punten aan kop en is al zeker van overwintering in het miljoenenbal. Bosz zal zich moeten richten op de strijd om de derde plaats en het bijbehorende Europa League-ticket. APOEL heeft eveneens twee punten.

Op het eigen Signal Iduna Park domineerde Dortmund tegen APOEL Nicosia en na een half uur kwam het ook terecht op voorsprong. Na een mooie voetbeweging van Shinji Kagawa schoot Raphaël Guerreiro de 1-0 tegen de touwen. Dat was ook de score bij rust, wat een magere afspiegeling van de verhoudingen op het veld was.

Zes minuten na de doelwissel kreeg Dortmund de rekening gepresenteerd voor haar gebrek aan effectiviteit. APOEL Nicosia, waar Boy Waterman en Lorenzo Ebecilio afwezig waren, kwam langszij via Mickaël Poté. De speler uit Benin verschalkte Dortmund-goalie Roman Bürki met een schot uit de draai. In de resterende veertig minuten zette de formatie van Bosz alles op alles om nieuw puntenverlies - twee weken geleden speelde het op Cyprus ook al 1-1 tegen APOEL - te voorkomen. Het kreeg kansen, raakte onder meer de lat, maar scoren deed het niet. Het bleef 1-1.

Dele Alli speelde een hoofdrol bij de overwinning van Tottenham Hotspur op Wembley op Real Madrid. Het Engelse talent bracht de Londenaren in de 27ste minuut aan de leiding, door van dichtbij raak te glijden uit een voorzet vanaf rechts van Kieran Trippier. De voorsprong kwam Tottenham toe, maar na de 1-0 kwam Real Madrid beter in haar spel. In de 35ste minuut kreeg Cristiano Ronaldo een kans op de 1-1, maar hij zag zijn inzet gekeerd worden door Spurs-keeper Hugo Lloris.

Tien minuten na de pauze tekende Alli voor de 2-0. Na een mooie actie loste hij een schot op doel, dat door Sergio Ramos fataal van richting werd veranderd. Een kwartier later was voormalig Ajacied Christian Eriksen het eindstation in een counter, waarbij de weer fitte Harry Kane goed het overzicht behield, en de Deen scoorde de 3-0. Ronaldo deed tien minuten voor tijd met zijn 111e goal in de Champions League iets terug namens Real (3-1), maar het bleek niet meer dan een eretreffer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen