Feyenoord uitgeschakeld na vierde nederlaag in CL

1 november 2017, 22:43   Bijgewerkt: 1 november 2017, 23:13

Feyenoord heeft ook het vierde duel in de groepsfase van de Champions League verloren. Daarmee is de landskampioen uitgeschakeld in het miljoenenbal. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst was niet opgewassen tegen Shakhtar Donetsk en leed opnieuw een forse nederlaag: 3-1. Een vroege goal van Nicolai Jørgensen kon de Rotterdammers niet aan een resultaat helpen. Dribbelaar Marlos besliste de wedstrijd in Oekraïens voordeel met twee knappe goals na de gelijkmaker van Facundo Ferreyra.

Feyenoord stond na drie duels nog met lege handen en had een zege nodig in Charkov om nog wat te maken van het Europese seizoen. Shakhtar Donetsk, dat niet in het eigen stadion kon aantreden, won al van Napoli én in Rotterdam (1-2). Destijds kwamen de Oekraïners terug na een sterke start van Feyenoord.

Dat scenario deed zich nu ook weer voor. De Nederlandse landskampioen kwam in een klassieke 4-3-3 formatie het veld op en probeerde meteen het initiatief te pakken. Ondanks een waarschuwingsschot in de derde minuut van linksback Ismaily (net naast) pakte dat in eerste instantie goed uit.

Na twaalf minuten mocht Feyenoord genieten van een voorsprong, al was het maar van zeer korte duur. Shakhtar schakelde meteen een tandje bij en kantelde in vijf minuten de wedstrijd in Oekraïens voordeel. Eerst stond de defensie van Feyenoord nog na te genieten van de treffer van Jørgensen en stond Taison na één lange bal van achteruit zo voor Brad Jones. Na een redding van de Australische doelman scoorde Facundo Ferreyra in twee instanties alsnog: 1-1.

Daarmee was de positieve start van Feyenoord meteen tenietgedaan en de bravoure kwam pas een beetje terug nadat de Rotterdammers een kwartier lang een offensief van Shakhtar hadden doorstaan. Doelman Jones en de lat hadden in die periode een derde treffer voorkomen.

Zo stond Feyenoord alweer de twaalfde tegentreffer van dit Europese seizoen toe. Daar konden de aanvallers ook in Charkov niet tegenop boksen, ondanks grote kansen voor de sterk spelende Jørgensen, Berghuis en dissonant Jean-Paul Boëtius. Zo houdt Feyenoord weer niets over aan een wedstrijd waarin het wel de mogelijkheden heeft gehad. De Rotterdammers mogen tegen Manchester City (uit) en Napoli (thuis) proberen om van de hatelijke nul af te komen. 

In theorie kan Feyenoord zelfs nog overwinteren in de Europa League. Omdat Napoli met 2-4 verloor van Manchester City bedraagt het verschil tussen de Italianen en Feyenoord nu drie punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen