Groep E: Liverpool en Sevilla pakken drie punten

1 november 2017, 22:38

Zo gemakkelijk als twee weken geleden in Slovenië (0-7 winst) ging het deze keer niet, maar Liverpool heeft in de Champions League opnieuw gewonnen van NK Maribor. De Engelse club won woensdag op het eigen Anfield met 3-0 van de Slovenen. Sevilla revancheerde zich voor eigen publiek door Spartak Moskou met 2-1 te verslaan. Twee weken geleden was Spartak in Rusland nog met 5-1 te sterk voor de voormalig Europa League-houder.

Waar Liverpool twee weken geleden op bezoek bij Maribor al met 0-4 leidde bij rust, was het vanavond op Anfield nog 0-0 bij de pauze. Het tempo van de ploeg van manager Jürgen Klopp lag niet hoog genoeg om beweging te krijgen op het scorebord. Voor Georginio Wijnaldum duurde de wedstrijd slechts een kwartier. De Nederlandse middenvelder moest met een blessure het veld verlaten.

Vlak na rust kwam Liverpool dan wel op voorsprong. Trent Alexander-Arnold gaf vanaf rechts een mooie voorzet op Mohamed Salah, die de bal licht toucheerde en daarmee voor de 1-0 tekende. Vier minuten later mocht Liverpool een penalty nemen na een overtreding van Aleksander Rajcevic op Roberto Firmino, maar James Milner faalde vanaf elf meter. Maribor-doelman Jasmin Handanovic tikte de elfmetertrap tegen de paal. In de 64ste minuut zorgde Emre Can alsnog voor de 2-0. De Duitser haalde succesvol uit na een mooie combinatie, waarbij Milner de assist gaf. In de slotfase werd het via Daniel Sturridge ook nog 3-0.

In het eigen Estadio Ramón Sánchez Pizjuán had Sevilla in de openingsfase het betere van het spel tegen Spartak Moskou, waar Quincy Promes in de basis stond, en dat resulteerde na een half uur in de verdiende 1-0. Clement Lenglet kopte raak uit een corner van Ever Banega. Laatstgenoemde nam zelf na een uur de 2-0 voor zijn rekening. De Argentijn knalde fraai raak vanaf de rand van het penaltygebied. Invaller Zé Luís scoorde in de 78ste minuut vanuit een rebound de aansluitingstreffer, maar verder kwam Spartak niet.

Met acht punten uit vier wedstrijden is Liverpool de koploper in groep E. Sevilla en Spartak Moskou hebben respectievelijk zeven en vijf punten en maken daarmee ook nog kans op een plek in de knock-outfase. Maribor staat onderaan met één punt en lijkt Europees al uitgeschakeld.