Marokko-jeugdcoach Wotte niet verrast door Amrabat

1 november 2017, 21:09

Het verrast Mark Wotte, de coach van Marokko onder 20 en onder 23, niet dat Sofyan Amrabat de Marokkaanse nationale ploeg heeft verkozen boven het Nederlands elftal. Eerder op de dag werd bekend dat de speler van Feyenoord wil uitkomen voor het Afrikaanse land in plaats van voor Oranje.

"We waren eerlijk gezegd eerder verrast dat hij overwoog om voor Nederland uit te komen. Maar ik denk dat Amrabat er goed over na heeft gedacht", zegt Wotte tegen RTV Rijnmond. Hij is verbaasd dat de KNVB Amrabat heeft benaderd. "Of die flirt heel serieus is geweest, kan ik niet inschatten."

Amrabat behoort tot de selectie van Marokko voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Ivoorkust op 11 november, maar volgens Wotte moet de Feyenoorder geduldig zijn. "Amrabat heeft veel concurrentie. Hij moet zijn plek kennen en die veroveren. Het zal niet meevallen voor hem", voorspelt Wotte, die denkt dat Amrabat zijn keuze op gevoel heeft gemaakt. "Ik denk dat het in de familie erg belangrijk is dat hij voor Marokko gaat spelen. Ik kan niet in zijn hoofd en hart kijken, maar hij was altijd al zeer tevreden bij Marokko."

Nordin Amrabat, de oudere broer van Sofyan, is ook international van Marokko.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen