Heitinga: "Yakubu stond zijn mannetje en was een bikkel"

1 november 2017, 17:17

John Heitinga koestert warme herinneringen aan Abubakari Yakubu. De Ghanees overleed dinsdag op 35-jarige leeftijd, nadat hij al langere tijd ziek was. Yakubu speelde tussen 1999 en 2005 89 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax. Hij speelde samen met onder meer Heitinga.

"In eerste instantie dacht ik: dit kan niet waar zijn. Dat heeft natuurlijk ook te maken met zijn leeftijd", vertelt Heitinga op Ajax.nl. "Het is verschrikkelijk nieuws, vooral voor zijn familie en vrienden. Het is toch een Ajacied die verloren gaat. Hij heeft het mooie shirt altijd met trots gedragen. We moeten hem herinneren als een echte Ajacied."

Heitinga was onder de indruk van de strijdlust van Yakubu. "Hij was een echte krijger", vervolgt hij. "Ik weet nog dat hij een grote tatoeage had van, ik dacht, een tijger. Hij stond altijd zijn mannetje en was echt een bikkel. Die kwam je op het veld drie keer tegen en hij schopte je lachend doormidden als het moest."

"Hij was een heel fijne gozer om mee te spelen. Je had Yakubu en Anthony Obodai. Dat was een gouden combinatie. Zij daagden elkaar altijd uit, maar ze kwamen ook voor elkaar op als het moest. Dan had je ineens twee van die Afrikanen op je dak, haha. Ik moest altijd veel om Abubakari lachen. Hij was een gangmaker in de kleedkamer", besluit Heitinga.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen