Fraser over Mount: "Bij anderen spreken ze over godenzonen"

Fraser over Mount: "Bij anderen spreken ze over godenzonen"

1 november 2017 – Mason Mount is de laatste weken goed bezig bij Vitesse. De middenvelder, die gehuurd wordt van Chelsea, maakt een bijzonder goede indruk op trainer Henk Fraser. De coach overweegt de jonge Engelsman donderdag ook op te stellen tegen Zulte Waregem in de Europa League."Mount heeft wel wat afgedwongen de afgelopen weken", zegt Fraser in De Telegraaf. "We kijken voor de wedstrijd tegen Zulte Waregem naar een paar posities of daar niet beter wat andere jongens kunnen spelen met het oog op de belasting. Het is absoluut niet zo dat we het laten lopen, maar we hebben niet de illusie dat we Lazio en Nice van die bovenste plekken af gaan houden."

Fraser beseft dat hij met de pas achttienjarige Mount een toptalent in huis heeft. "Mount is gewoon een schitterende speler. Een mooie voetballer, maar ook een gretige en zeer respectvolle jongen", aldus de coach. "Ik moet hem ook een beetje beschermen en er zijn ook nog de nodige dingen die hij moet leren. Hij legt veel risico in zijn spel. Dat is lastig voor de tegenstander, maar soms doet hij dat op plekken waar hij dat beter niet kan doen.

Afgelopen weekend liet Mount zijn klasse zien door tegen PSV op prachtige wijze te scoren.  "Een te gekke goal", vindt Fraser. "Als zo'n goal bij een andere club wordt gemaakt, spreken ze al snel over godenzonen. Het tekent zijn grote kwaliteiten."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 30 november 2020

  2. zondag 29 november 2020