Sinkgraven: "Ik weet nu wat het is om te vechten"

1 november 2017, 11:16

Zijn revalidatie duurde lang en was heftig voor Daley Sinkgraven, maar de Ajacied is inmiddels weer volledig terug in de ploeg van Marcel Keizer. Na een halfjaar te hebben gesukkeld met een kniekwetsuur is de middenvelder weer fit. Hij geeft eerlijk toe dat de afgelopen maanden niet gemakkelijk zijn geweest voor hem.

Sinkgraven liep in april een knieblessure op die hem een halfjaar buitenspel zette. In een blog op de website van Ajax blikt hij terug. "Dat halfjaar viel niet mee. Ik wilde zo graag voetballen, maar mijn lijf werkte niet mee. Heel frustrerend, ik voelde me écht klote. Ik ben geen prater, meer een binnenvetter. Maar in die periode moest ik soms wel uiten wat er in me omging. Ik heb veel goede gesprekken gehad met mijn vader. Hij heeft zelf ook gevoetbald en kan zich goed in mij verplaatsen. Dat hielp. Hij begrijpt me."

Hij is blij dat hij terug is. "Zelf ben ik er weer, maar zo'n blessure laat je mentaal gezien niet direct los. Als ik nu naar mijn geblesseerde maatje Vaclav (Cerny, red.) kijk, weet ik waar hij doorheen gaat. Toen het gebeurde, tijdens het bekerduel met De Dijk, speelde constant dezelfde zin door mijn hoofd: 'Laat het alsjeblieft meevallen, laat het alsjeblieft meevallen'. Maar toen ik hem na de wedstrijd in de kleedkamer zag, wist ik dat het mis was. Het enige wat je dan kan zeggen is dat je er voor hem bent."

Ondanks dat de blessureperiode zwaar was voor de vleugelverdediger, heeft het hem ook kracht gegeven. "Ik ben volwassener geworden en waardeer veel meer wat ik heb. Ik weet nu wat het is om te vechten. En dat is wat ik ga doen, met alles wat ik in me heb."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen