Zoet is het 'absoluut niet' eens met keuze voor Cillessen

1 november 2017, 08:00

Het verschil in speeltijd bij hun clubs is dit seizoen enorm tussen Jeroen Zoet en Jasper Cillessen, maar toch mocht de bankzitter van FC Barcelona de afgelopen vijf interlands het doel van Oranje verdedigen. Tot ongenoegen van Jeroen Zoet, die zegt de keuze van Dick Advocaat niet te begrijpen.

Terwijl Zoet wekelijks keept bij PSV, zit Cillessen al het hele seizoen op de bank bij Barcelona. Zijn optredens (beker) zijn op één hand te tellen. Zoet is het dan ook niet eens met het feit dat Dick Advocaat de afgelopen vijf duels de voorkeur gaf aan Cillessen. "Absoluut niet zelfs. Maar ik kan er niets meer aan veranderen, dus heeft het niet veel zin daar lang bij stil te blijven staan", vertelt hij aan Voetbal International. "Ik kan mezelf zeker de laatste maanden niets verwijten, omdat ik bij mijn club top presteer. Als dat niet zo is, zou ik ook niet zulke uitspraken doen. Het is een keuze geweest van de bondscoaches, daar moet ik mee omgaan."

Zoet beseft dat Advocaat schijnbaar naar andere dingen kijkt dan wedstrijdritme. "Dat klopt, denk ik, en dat is heel vervelend voor mij. De ene keer gaat het wel over het hebben van ritme en een andere keer telt dat ineens niet. Dat is verwarrend." Zoet zegt bovendien dat de vele mutaties in de Oranje-selectie de ploeg niet ten goede zijn gekomen. "Als er altijd maar gewisseld wordt, worden spelers teleurgesteld, is er onzekerheid en dat helpt niet mee. Dat is mijn conclusie. Als die vaste basis er wél zou zijn en ik zou daarin niet spelen, dan zou ik me uiteraard in die rol schikken. Maar zoals het nu is gegaan, is niet goed geweest. Nu schik ik me ook in die rol, maar ik ben het er niet mee eens."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen