Groep D: Barça niet langs Olympiakos, Dost gelijk tegen Juve

31 oktober 2017, 22:51   Bijgewerkt: 31 oktober 2017, 23:03

FC Barcelona heeft zich vergeten al te verzekeren van de achtste finale. Op bezoek bij Olympiakos kwamen Lionel Messi en co. niet tot scoren: 0-0. Ook bij de andere wedstrijd in de poule, Sporting Lissabon - Juventus, kwam geen winnaar. De goal van Higuaín voorkwam grote problemen voor de Oude Dame (1-1).

Olympiakos - FC Barcelona

Waar Barcelona twee weken geleden in eigen huis met een man minder een simpele avond kende, hadden de Catalanen het op bezoek in Griekenland een stuk lastiger. Mede omdat de openingsgoal van Denis Suárez (terecht) werd afgekeurd wegens buitenspel. Op aangeven van de andere Suárez van Barça, Luis, had de ploeg van Ernesto Valverde na een uur overigens alsnog op voorsprong moeten komen. Maar Lionel Messi had de bal van de Uruguayaan niet meer verwacht en schoot vervolgens naast.

Tien minuten voor tijd moest Suárez uit een steekpass van collega-aanvaller Messi het één-op-één met de keeper wel zelf doen en was er geen mogelijkheid tot afspelen. De inzet van de aanvaller belandde echter op de lat. Barcelona probeerde wat het kon en bleef aanzetten, maar scoorde uiteindelijk niet in Griekenland. Daardoor is het officieel nog niet geplaatst voor de volgende ronde, al lijkt het met een voorsprong op Juventus (3 punten) en Sporting (6 punten) amper meer mis te kunnen. 

Sporting Lissabon - Juventus

Nadat Sporting Lissabon twee weken geleden al dicht bij een goed resultaat was tegen Juventus, kwamen de Portugezen in eigen huis ook vroeg op voorsprong. Een afgeslagen bal kwam voor de voeten van Bruna César, die simpel binnenschoot.  Hoewel de Oude Dame de jacht op de gelijkmaker opende, was de grootste kans wederom voor de thuisploeg. Bas Dost kwam na een uur voetballen een teenlengte tekort om een voorzet binnen te glijden.

De gasten werden sterker en sterker en via Gonzalo Higuaín had Juventus een goede twintig minuten voor tijd op gelijke hoogte moeten komen. Maar Rui Patricio kon de kopbal van de Argentijn van dichtbij nog pareren. Even daarna had de Portugese doelman echter geen antwoord meer op de inzet van de Argentijn, uit een knappe loopactie waarmee hij achter de laatste linie van de Portugezen kwam. 

Na de gelijkmaker vond Juventus, dat twee weken terug een 0-1-achterstand ook al omboog, het echter genoeg. Door de remise houden ze een voorsprong van drie punten op de ploeg van Dost met bovendien een beter onderling resultaat. Daardoor heef Juve de beste papieren om nummer twee te worden in Groep D. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen