Groep B: PSG probleemloos naar achtste finale, Bayern zwijnt

31 oktober 2017, 22:44   Bijgewerkt: 31 oktober 2017, 22:54

Paris Saint-Germain heeft zich in Groep B zonder problemen geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. De Franse topclub kende in eigen huis geen genade met Anderlecht (5-0). Ook Bayern München zette een grote stap naar kwalificatie, zij wonnen met moeite op bezoek bij Celtic: 1-2.

PSG-Anderlecht

Net als twee weken geleden in België had Anderlecht op bezoek in Parijs helemaal niets in te brengen tegen PSG. De ene na de andere grote kans kreeg koploper PSG in eigen huis tegen Anderlecht. Na een half uur brak middenvelder Marco Verratti de ban voor PSG met een schot in de verre hoek. Niet veel later nam Neymar van buiten het zestienmeter gebied prachtig de tweede voor zijn rekening.

De Braziliaan had meteen na de rust ook voor de 3-0 moeten zorgen, maar zijn inzet werd voor de lijn nog aangeraakt, waardoor die naast ging. Enkele minuten later was het overigens alsnog raak: Layvin Kurzawa tikte uit de vrije trap van Neymar PSG's derde binnen.

Anderlecht kon daar bar weinig tegenover zetten. Linksachter Ivan Obradovi? was van buiten het zestienmetergebied nog het dichtste bij de eretreffer, wat de eerste goal van de Belgen in de groepsfase zou zijn. Zo ver kwam het niet. En een kwartier voor tijd viel de goal wel aan de andere kant. Na een voorzet van Dani Alves kopte Kurzawa zijn tweede binnen (4-0). De linkschter nam ook het slotakkoord nog voor zijn rekening. Met een harde schuiver bepaalde hij met een zuivere hattrick de eindstand: 5-0. Daardoor grijpt PSG een record: nog nooit scoorde een ploeg na vier groepsduels als zeventien (!) doelpunten.

Celtic-Bayern München

Bij een overwinning wist Bayern München dat het zich zo goed als zeker kon gaan opmaken voor de achtste finales. Via een knappe goal van Kingsley Coman kwamen de Duitsers na goed twintig minuten spelen op voorsprong, al had de goal een luchtje van hands. De Nederlandse arbiter Danny Makkelie beoordeelde het echter anders en keurde de treffer goed. De assist kwam op naam van keeper Sven Ulreich. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Arjen Robben en co.

Keeper Ulreich zorgde meteen na de pauze ervoor dat zijn ploeg de voorsprong niet weggaf, door een poging van Stuart Armstrong uit het doel te houden. Voor de pauze was Moussa Dembélé wel voorbij de Duitse keeper gekomen, maar toen lag David Alaba voor de doellijn nog dwars.

Maar de gelijkmaker kwam er wel, mede omdat Bayern het vizier via James Rodriguez niet op scherp had staan. Uit een schitterende pass van James Forrest maakte Callum McGregor de gelijkmaker. Lang konden de Schotten daar overigens niet van genieten, want meteen daarna zette Javi Martinez met een kopbal zijn ploeg weer op voorsprong. Uit een voorzet van Alaba kopte hij met gevaar voor eigen leven de winnende binnen: 1-2. Door de zege kan Der Rekordmeister de volgende ronde niet meer ontgaan, door een positief onderling resultaat met Celtic.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen