Stevens raadt Bosz plan B aan: "Wat hij doet is gevaarlijk"

31 oktober 2017, 09:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Door de tegenvallende van de laatste weken komt Peter Bosz bij Borussia Dortmund steeds meer onder vuur te liggen. Meest gehoorde kritiek is dat de oefenmeester vasthoudt aan zijn eigen plan. Huub Stevens adviseert Bosz echter ook een plan B te hebben.

Behalve de bekerzege op derde divisionist FC Magdeburg heeft Dortmund na de laatste interlandperiode niet weten te winnen. Dat terwijl Bosz daarvoor een uitstekende start kende en ook lof kreeg voor zijn prestaties. "Hij is honderd procent overtuigd van zijn idee", zegt Stevens tegen het Duitse Sport1. "Hij laat zich niet afschrikken. Bosz was op deze manier ook succesvol bij Ajax en in de eerste weken in Dortmund."

Stevens vindt dat een trainer een plan B moet hebben. "In sommige situaties moet je spelers helpen en een reddingsboei geven, zodat ze kun vertrouwen terug kunnen winnen. Wanneer spelers winnen, voelen zij zich goed. Bij verlies gaat ook vertrouwen verloren. Nu moet Peter zorgen dat het vertrouwen blijft en dat kan door een systeemverandering gebeuren."

Zelf heeft Stevens veel ervaring in de Bundesliga. Hij werkte voor Schalke 04, Hertha BSC, FC Köln, VfB Stuttgart en Hoffenheim. "Als prestaties er niet zijn, moet je afwijken van je pad om vervolgens terug te keren naar het succesvolle pad. Het is de vraag of hij dat doet. Voor Peter is dit een zeer moeilijke situatie, omdat hij in zijn filosofie gelooft. Wat hij doet, is gevaarlijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen