Buitenland: Burnley wint en staat zevende, verlies Betis

Buitenland: Burnley wint en staat zevende, verlies Betis

30 oktober 2017 – Burnley blijft uitstekend presteren in de Premier League. De succesformatie van Sean Dyche draait razendknap mee in het linkerrijtje en heeft maandag een belangrijke overwinning geboekt op Newcastle United: 1-0.De eerste helft was niet om aan te gluren op Turf Moor, waar beide teams elkaar in een greep wisten te houden. Ook in het tweede helft was het verschil tussen de teams minimaal, maar in tegenstelling tot Newcastle wist Burnley wel tot scoren te komen. Middenvelder Jeff Hendrick werkte een kwartier voor tijd de 1-0 tegen de touwen en bezorgde Burnley daarmee de zege. De ploeg van Sean Dyche staat daardoor nu zevende, vlak achter de traditionele topzes. Newcastle United doet het met een negende positie ook uitstekend.

Real Betis gaat onderuit
Ook in Spanje werd er op maandag nog gevoetbald, in La Liga stonden er twee duels op het programma. Real Betis, dat geweldig aan het seizoen begon maar de laatste weken wegzakt, ging onderuit. Een doelpunt van Gerard Moreno in de 56ste minuut bleek beslissend in de uitwedstrijd tegen Espanyol. De ploeg van Andrés Guardado blijft daardoor staan op de achtste plaats.

Het andere duel, tussen Las Palmas en Deportivo La Coruna, eindigde in een 1-3 zege voor de bezoekers. De ploeg van Cristobal Parralo krijgt zodoende weer wat lucht na een mindere start. Het team uit Noord-Spanje staat nu op de gedeelde elfde plaats.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 13 augustus 2020

  2. woensdag 12 augustus 2020