Heerlijke pegel Perisic helpt Inter aan zege bij Hellas

30 oktober 2017, 22:47   Bijgewerkt: 31 oktober 2017, 07:51

Het ging zeker niet zonder slag of stoot, maar Internazionale heeft maandag geen fout gemaakt op bezoek bij Hellas Verona. De laatste wedstrijd van het Serie A-weekend eindigde in een 1-2 overwinning voor de ploeg die nu weer tweede staat. De Nerazzurri kennen daardoor de beste competitiestart in de clubgeschiedenis.

Internazionale draait dit seizoen uitstekend in de competitie. Het staat na elf speelronden namelijk al al op 29 punten, waardoor de ploeg alleen koploper Napoli voor zich moet dulden. Verwacht werd dat het team van Luciano Spalletti tegen laagvlieger Hellas een makkelijke avond zou beleven, maar dit bleek niet het geval. Na een uur stond er namelijk een 1-1 stand op het bord in Verona.

In de eerste helft zette middenvelder Borja Valero de bezoekers op voorsprong, door een snaarstrakke voorzet van Antonio Candreva in het doel te werken. Een penalty, die werd toegekend na gebruik van de videoscheidsrechter, hielp Hellas echter terug in de wedstrijd. Spits Giampaolo Pazzini, die pas net een minuut in het veld stond, benutte het buitenkansje in de 59ste minuut.

Een stunt zat er desondanks niet in voor Hellas, aangezien Ivan Perisic amper tien minuten later doeltreffend de trekker overhaalde. De middenvelder nam een afgeslagen hoekschop meteen op de slof en pegelde hard raak in de hoek: 1-2.