Hooiveld positief over komst van 'ruwe bolster' Verbeek

Hooiveld positief over komst van 'ruwe bolster' Verbeek

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

30 oktober 2017 – Routinier Jos Hooiveld wordt bij FC Twente herenigd met Gertjan Verbeek, de trainer die hij in het begin van zijn loopbaan bij sc Heerenveen ook tegenkwam. De verdediger denkt dat het goed is dat de ervaren coach het roer overneemt. "Met zijn komst ligt er wat extra gewicht op de trainerspositie."

Herinneringen van Hooiveld aan Verbeek gaan terug naar 2006, toen hij als jong talent debuteerde onder de oefenmeester. "Hij is goed direct. Recht door zee. Een ruwe bolster, een blanke pit. Zo is hij wel een beetje", vertelt hij aan Voetbal International.

Een nieuwe impuls is goed voor de selectie van de Tukker, verwacht de verdediger. "Als er nieuwe dingen komen, komen er nieuwe ideeën. Dat kan altijd goed uitpakken. Het is een jong team, we hebben input nodig." Al ontbrak dat volgens hem niet bij Hake. "Maar een ervaren trainer, legt er nog wat extra gewicht op."

De doelstelling van Verbeek om het linkerrijtje te halen, is volgens Hooiveld realistisch. Hoewel Twente geen goede seizoensstart heeft gehad, is de achterstand volgens hem nog te overbruggen. "Het is altijd even zoeken. Door de krappe budgetten komen de teams pas laat rond en is het begin rommelig."

gerelateerd